Надрукувати
Новини

Курси цільового призначення для працівників сільського господарства

В умовах розвитку економіки найбільш ефективною формою професійного навчання безробітних є підвищення їх кваліфікації, що сприяє якісному виконанню працівниками своїх обов’язків, розширенню меж компетенції, можливості оволодіння новими функціональними обов’язками.

Курси цільового призначення - один з різновидів підвищення кваліфікації безробітних. Вони проводяться у навчальному закладі з метою вивчення сучасних технологічних процесів, нового обладнання, устаткування, виробів, матеріалів, послуг, засобів механізації й автоматизації, що використовуються на виробництві, правил і вимог їх безпечної експлуатації, технічної документації, ефективних методів організації праці, а також з метою прискореного оволодіння навичками виконання окремих видів робіт на сучасному обладнанні. Це зацікавлює слухачів, оскільки вони мають змогу підвищувати свою конкурентоспроможність на ринку праці за короткий термін часу.

Значна увага приділяється підвищенню кваліфікації   громадян, які мають професійний досвід у галузі сільського господарства.

Так, з початку 2021 року для 103 безробітних були організовані курси цільового призначення за напрямами: «Основи безпеки праці на підприємстві», «Особливості обслуговування та використання транспортних засобів у сільськогосподарській галузі», «Основи гігієни та виробничої санітарії на підприємстві», «Безпечне виконання робіт у сільськогосподарській галузі», «Актуальні питання з охорони праці».

Професійне навчання проводиться Харківським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості дистанційно, відповідно до навчальних планів та програм, що відповідають вимогам роботодавців та враховують попередній досвід, наявні знання та уміння безробітних.

З початком весняно-польових робіт громадянам, які пройшли курси підвищення кваліфікації, гарантовано працевлаштування у сільськогосподарських підприємствах району.