696830 травня голова районної ради Володимир Птишник провів пленарне засідання XХІІI сесії районної ради. У роботі засідання взяли участь депутати районної ради, голова Красноградської РДА Є. Третяков, голови місцевих рад району, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники служб, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

Із 34 районних обранців прибули та зареєструвалися 25 депутатів.

У ході пленарного засідання розглянуті  питання згідно порядку денного, які попередньо детально опрацьовані на постійних комісіях районної ради.

6948Були розглянуті  питання про хід виконання, внесення змін та доповнень до районних Програм:

- Комплексної програми «Новий освітній простір Красноградщини» на 2015-2019 роки;

- удосконалення медичної допомоги мешканцям Красноградського району в рамках єдиного медичного простору на 2017-2020 роки;

- молодь Красноградщини на 2016-2020 роки;

- розвитку фізичної культури та спорту в Красноградському районі на 2017 рік;

- модернізації систем централізованого теплопостачання міста Краснограда та сіл Красноградського району по забезпеченню скорочення споживання природного газу та його заміщенню на інші види палива на 2014-2017 роки;

- соціального захисту населення Красноградського району на 2017 рік;

- хід виконання програми розвитку телерадіокомпанії Красноградщини «Центр»;

- хід виконання програми підтримки розвитку фермерських господарств у Красноградському районі на 2013-2017 роки;

- хід виконання Програми охорони навколишнього природного середовища у Красноградському районі на 2012-2015 роки та на перспективу до 2020 року;

- хід виконання районної програми «Молодь Красноградщини» на 2016-2020 роки.

За ініціативи депутата районної ради Мирошниченка М.І. до порядку денного внесені 2 питання:

1. Про внесення змін до програми розвитку телерадіокомпанії Красноградщини «Центр».

2. Про внесення змін до районної програми забезпечення пожежної безпеки на період до 2020 року (зі змінами). 

Відповідно до даної пропозиції, були внесені зміни до відповідних програм та районного бюджету, зокрема, виділено 5,5 млн гривень на придбання пожежного автомобіля та 408 тис грн на поповнення статутного фонду ТРК "Центр" задля заміщення технології проводового радіомовлення шляхом запуску ФМ-радіомовлення.

Депутати одноголосно підтримали кандидатуру Сидоренка О.М. на посаду керівника Красноградського підприємства теплових мереж.

Також депутати  затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки та ряд питань, що стосуються спільної власності територіальних громад міста, сіл та селищ Красноградського району.