Надрукувати
Новини

Цього року, 23 листопада, вшановують пам'ять жертв голодоморів  в Україні.

Голодомор 1932-1933 років, визнаний актом геноциду українського народу - одна із найжахливіших сторінок вітчизняної історії, від штучно створеного голоду загинуло близько 4 мільйонів людей .

Представники виконавчого апарату Красноградської районної ради взяли участь у тематичному заході, присвяченому Дню пам'яті жертв голодоморів, який відбувся сьогодні в районному Будинку культури.

Присутні в залі переглянули відеоролик про жахливі події та історії очевидців 1932-1933 років та вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх невинно вбитих  голодом українців.

На  завершення заходу делегація із представників органів виконавчої влади, органів самоврядування та навчальних закладів міста вирушила до центрального кладовища, щоб покласти квіти до памятного знаку "Жертвам Голодомору 1932-1933 років".

 Памятати трагедію Голодомору - це означає не тільки скорботу про невинно убитих українців, це - насамперед, памятати про історико-політичні причини того, що сталося і, найголовніше - робити все для того, щоб нічого подібного не сталося у майбутньому.

IMG 5120

IMG 5116

IMG 5125

IMG 5198

IMG 5176