Надрукувати
Новини

РМ 2021 вар6 v2.0

Обласний конкурс проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2021 році проводиться у новому форматі. Серед учасників дві категорії – проєкти, що ініційовані сільськими, селищними, міськими радами, у тому числі зі співробітництва громад та проєкти громадських організацій у партнерстві з органами місцевого самоврядування за умов обов’язкового залучення комунальних підприємств, установ та закладів Харківської обласної ради.

До участі у конкурсі долучилися 29 комунальних підприємств та установ Харківської обласної ради. Взагалі зареєстровано 66 проєктів на загальну суму понад 80 млн грн, у тому числі співфінансування з обласного бюджету 47,7 млн грн.

За напрямами впровадження та галузями проєкти розподілилися наступним чином:

- Освітянські проєкти 14 (21%);

- Благоустрій територій, охорона довкілля та придбання техніки - 6 проєктів (9%);

- Розвиток фізичної культури та спорту – 5 проєктів (7%);

- Проєкти соціального напрямку – 10 (15%);

- Розвиток культури та мистецтва – 22 (34%);

- Охорона здоров’я – 9 (14).

Усього до І категорії зареєстровано 25 проєктів, на загальну суму 35,3 млн гривень, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 16,9 млн гривень.

До ІІ категорії - 41 проєкт на загальну суму 44,9 млн гривень, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 30,5 млн гривень.

Втім, по 12 проєктах подана документація не відповідала умовам нового Положення про обласний конкурс проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє», яке затверджено на 2021 рік. Наразі триває робота з оцінювання 54 проєктів, у тому числі від Харківського району 16 проєктів, Чугуївського - 12, Лозівського та Богодухівського по 7 проєктів від кожного району та по 4 від Красноградського, Куп’янського, Ізюмського району. Реалізація проєктів – переможців, які невдовзі визначить Конкурсний комітет, має розпочатися у квітні.

«Благоустрій територій, придбання техніки, вирішення проблем із водопостачанням, облаштування спортивних майданчиків, встановлення вуличного спостереження – далеко не повний перелік потреб громад, які можуть будуть забезпечені у населених пунктах завдяки обласному конкурсу «Разом в майбутнє» і отриманню реальних коштів у якості співфінансування з обласного бюджету. Хочу побажати всім, хто вже має досвід участі у цьому конкурсі та тим, хто вперше долучився, успіху і подальшої активності. Переконаний, що тільки спільною працею, використовуючи наявні можливості та залучаючи нові ресурси, можна зробити життя кращим й комфортнішим. Ідеї громад мають підтримуватися!», - наголошує голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.