Надрукувати
Новини

IMG 0732.1200x63025 травня голова районної ради Володимир Птишник прийняв участь у роботі пленарного засідання XI сесії облради VII скликання, яке пройшло під головуванням голови облради Сергія Чернова. На сесії депутати ухвалили ряд важливих для Красноградщини питань.

Затверджена Програма розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області на 2017 рік. Відповідно до заходів Програми, передбачено виділення коштів на поточний середній ремонт автомобільної доріги загального користування  Красноград-Берестовенька протяжністю 19 км у розмірі 38 млн грн за рахунок надходження від перевиконання плану митних платежів.

За ініціативою голови Харківської обласної ради Сергія Чернова і депутата обласної ради Максима Колінька та підтримкою голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної, після розгляду на профільній комісії,депутати виділили субвенцію з обласного бюджету у сумі одного мільйона гривень на облаштування майданчика із синтетичним покриттям, який найближчим часом з'явиться у Красноградській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1  ім. О.І. Копиленка. Для Піщанської громади буде втановлено майданчик із гімнастичним обладнанням, на що депутатами виділено 150 тис грн, а у Берестовеньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів – майданчик з тренажерним обладнанням загальною сумою 90 тис грн.

З метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки із подальшим видобуванням нафти та газу, депутатами погоджено надання ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" (в особі філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування») надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище, яке знаходиться на території Іванівської сільської ради). Голова Красноградської районної ради Володимир Птишник у своєму виступі на пленарному засіданні обласної ради зазначив про необхідність позитивного прийняття цього рішення з тим, щоб зберегти робочі місця, податки, а головне сприяти енергетичній незалежності держави.

Також у ході засідання Харківської обласної ради депутатами одноголосно ухвалено рішення про передачу субвенції Красноградському району з обласного бюджету в сумі 1 521 883 тис грн на співфінансування міні-проектів - переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "РАЗОМ В МАЙБУТНЄ" у 2017 році. Таким чином у поточному році на Красноградщині буде реалізовуватись 18 міні-проектів.